MATTHIJS MEKKING

In the spotlight

De Staat In The Round

3voor12 Gelderland Award Beste concertfoto

Mijn foto van De Staat In The Round is gekozen als beste foto! 12 januari, 2018

Gisteren vond de tweede editie van de 3voor12 Gelderland Awards plaats in Luxorlive, Arnhem. Ik was twee keer genomineerd met in de categorie Beste concertfoto. Uiteindelijk heb ik gewonnen met de foto van De Staat In The Round, een iconische concertreeks die afgelopen november op het terrein van Vasim plaats vond.

Uit het jury-rapport: De foto straalt door zijn symmetrie en gevuldheid kracht uit. Daarnaast is het een foto waar je naar toe getrokken wordt en er vervolgens naar blijft kijken.

Ik ben natuurlijk erg content met deze prijs en wil De Staat bedanken dat ze deze concerten hebben georganiseerd, en Doornroosje die mij de accreditatie heeft verleend om dit concert met mijn camera vast te leggen.

Vuige veld, Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole

25 juni, 2017

Down The Rabbit Hole had flinke tegenslag doordat de headliners Massive Attack en Anderson .Paak af hadden gezegd. Daardoor was de line-up aan de bovenkant wat mager, maar voor de rest was het programma dik in orde. Persoonlijke hoogtepunten waren Izzy Bizu, Warhaus, Benjamin Clementine, Father John Misty, De La Soul, Soulwax, en Ho99o9.

Voor Ugenda ging ik op pad om foto's te maken bij het verslag.

On the road with... Ink Bomb

On the road with... Ink Bomb

27 januari 2017

Ink Bomb is een beginnende punk band uit Nijmegen. Vanavond staan ze in het voorprogramma van SNFU. Nu was ik toch al van plan om te gaan, maar de avond zou nog beter worden. Ik stapte bij Ink Bomb in de auto en maakte een verslag van de dag, van voorbereiding tot de afterparty.

Een geslaagd punkfeest vond ik met talentvolle lokale bands en de ervaren Canadese punkrockers. Klik op het linkje voor het fotoverslag.